12.14., péntek
Szilárda

Készülnek a pályázati dömpingre az intézmények

Dátum: 2015.10.26.

Szeptember végén megjelennek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első pályázatai, ezek végrehajtásában jelentős feladatokat kapó Magyar Államkincstár (MÁK) felkészülten, 300 új munkatárssal kiegészülve várja a startot – jelentette ki a MÁK elnöke.

Dancsó József felidézte: a több mint 1230 milliárd forintot elérhetővé tevő, a vidéki Magyarország fejlődésére jelentős hatást gyakorló TOP egyebek mellett a foglalkoztatás növeléséhez, az éghajlatvédelemhez, a fenntartható energiagazdálkodáshoz, valamint a hátrányos térségek felzárkóztatásához is hozzá kíván járulni.

Azt mondta: a MÁK már komoly tapasztalatokkal bír a hazai és uniós pályázatok lebonyolításában, a TOP azonban új kihívást is jelent. Ezért az államkincstáron belül egy önálló főosztályként működő szervezeti egységet hívtak életre, és 300 új alkalmazottal bővítették a létszámot ami megyénként 10-20 új munkatárs felvételét jelentette. Az elnök kitért rá: a 300 új munkatárs egy kéthetes felkészítő, vizsgával záruló tanfolyamon vett részt részben Budapesten, részben a MÁK tavaly átadott egri oktatási központjában.

Nyitrai Zsolt (Fidesz), Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszteri biztos emlékeztetett: a kormány döntése értelmében 2017-ig kiírják a jelenlegi fejlesztési ciklusra rendelkezésre álló összes forrásra vonatkozó pályázatokat.

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/kkv-palyaza...

További hírek

még több hír

eseménynaptár

Projektzáró2015.07.16. 10:00

A német nyelvű és német nemzetiségi nevelés-oktatás infrastrukturális kapacitásának bővítése Győrben című projekt zárórendezvénye.

További részletek
Átadás2015.06.26. 10:00

Az "AQUASANARIUM - szolgáltatásbővítés a Hotel Európa fit****superiorban" c. projekt ünnepélyes átadása.

További részletek

hírlevél