12.14., péntek
Szilárda

Általános bemutatás

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1999. július 1-jén kezdte meg működését, soproni székhellyel. Alapítója és tulajdonosa 2011. december 31-ig a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonlásával és irányításával működött. 
A területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosításáról szóló 2013. évi CCXVI. törvény értelmében a regionális fejlesztési ügynökségek feletti tulajdonosi jogokat a 2014. január 1-től a Magyar Állam helyett a területileg illetékes megyei önkormányzatok gyakorolják. A Kormány 550/2013. (XII. 30.) rendelete értelmében az RFÜ-k tevékenységét szakmai értelemben a nemzetgazdasági miniszter felügyeli. 
A társaság a területileg kiegyensúlyozott és a helyi szereplőkhöz közeli működés érdekében öt megyei jogú városban tart fenn irodákat: Sopronban, Győrben, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség tevékenységeit a Területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény határozza meg, melynek több pontja is módosult a Területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCVIII. törvény értelmében.

Az Ügynökség a döntés-előkészítő, valamint a végrehajtással összefüggő feladatok mellett jelentős szerepet vállal a területfejlesztési folyamatok alakításában, s céljának tartja, hogy minél több szereplőt vonjon be a közös gondolkodásba és munkába.

Az Ügynökség tevékenysége során széleskörű együttműködési kapcsolatokat alakított ki a területfejlesztés különböző szintjein tevékenykedő szervezetekkel (nemzetközi szereplőket is beleértve), számos újító kezdeményezést indított, stratégiai megközelítést alkalmazott, közel harminc regionális programdokumentum elkészítését koordinálta, számos hazai és Európai Uniós forrás pályázati menedzsmentjét végzi.

Az Ügynökség küldetése:

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség összetartó közösség, nyitott és fejlődő szervezet, amely kezdeményező, közvetítő és szolgáltató tevékenységével segíti a térségi kezdeményezéseket és együttműködik az érintett szereplőkkel régiónk kiegyensúlyozott fejlődése érdekében.

eseménynaptár

Projektzáró2015.07.16. 10:00

A német nyelvű és német nemzetiségi nevelés-oktatás infrastrukturális kapacitásának bővítése Győrben című projekt zárórendezvénye.

További részletek
Átadás2015.06.26. 10:00

Az "AQUASANARIUM - szolgáltatásbővítés a Hotel Európa fit****superiorban" c. projekt ünnepélyes átadása.

További részletek

hírlevél